OWK 2 kampioen na zeer spannende wedstrijd in Ruinerwold

RUINERWOLD/OOSTWOLD – Na de kampioenschappen vorige week van OWK E1 en de combinatieteams OWK/ODA D1 en C1 en de historische promotie naar de overgangsklasse van OWK 1, was OWK al SUPER TROTS op haar jeugd en senioren teams. Dit weekend kon deze trots zeker nog op een hoger niveau komen.

Allereerst waren het de junioren, die deden wat zij moesten doen en wonnen met 12-26 van WSS A1. Helaas moesten zij het echte kampioenschap aan hun neus voorbij laten gaan aan AVO A2, die met een beter doelsaldo het kampioenschap eigen maakten. Met slechts één verloren wedstrijd kunnen we toch spreken van een officieus gedeelde eerste plaats. Een mooie prestatie van de junioren van OWK. Gefeliciteerd!

Vandaag stond het rechtstreekse duel voor het historische kampioenschap in de reserve tweede klasse voor de CINX formatie op het spel. OWK 2 en KIOS 2 gaven het publiek waarvoor zij gekomen waren naar Ruinerwold. In een zeer spannende wedstrijd lieten de twee teams elkaar maar niet los. In de eerste helft was het OWK die een gaatje kon slaan en KIOS nam in de tweede helft even het heft in handen. Maar het grootste deel van de wedstrijd bleven de teams elkaar in de nek hijgen. Hoewel het gevoel bij OWK er niet was dat zij deze wedstrijd zouden laten gaan, was dit nog niet zo overtuigend in de stand. Nadat OWK de drie punten voorsprong van KIOS in de tweede helft teniet had gedaan, was het opnieuw dubbeltje wisselen.

Het publiek zal menig hartslag even hebben overgeslagen. In de laatste fase van de wedstrijd leek OWK 2 met twee belangrijke goals van “Man of the Match” Niels Lap de wedstrijd te bepalen. Maar KIOS gaf nog niet op, waardoor het ook in de laatste minuten nog erg spannend bleef. Na de verlossende 21-23 in de laatste minuut van Patrick Aalders, was het duidelijk en konden de handen omhoog. Het kampioenschap was binnen! Gefeliciteerd met deze topprestatie. Opnieuw een historisch moment. OWK 2 gaat volgend seizoen reserve 1e klasse spelen. Een hele prestatie en zeker verdiend na alle arbeid en succesvolle wedstrijden die gespeeld zijn. OWK 1 zorgde voor het toetje en wist met maar liefst 32 doelpunten van KIOS 1 te winnen.

Met zoveel jeugdkampioenen, een OWK 3 die zich veilig heeft gespeeld, een OWK 2 die 1e klas en een OWK 1 die overgangsklasse gaat spelen, kunnen we toch wel spreken van: “OWK in de lift” en zijn wij als korfbalvereniging natuurlijk zo “trots als een pauw”.

Natuurlijk kijken we ook direct weer verder. Want ook op het veld zijn met al deze OWK en ODA talenten natuurlijk nog vele kampioenschappen binnen te halen. Kortom tot op het veld! Want als kleine vereniging, kun je alleen dit soort prestaties samen behalen. Samen met alle teams, spelers, begeleiding, sponsoren en supporters. Bedankt allemaal!

Foto’s: Chris Biemold