’t Fean 58 – VEV’67

SURHUISTERVEEN/LEEK – Zaterdag 23 april 2016 stond er voor de zwart gele brigade de wedstrijd tegen ’t Fean 58 op het programma. ’T Fean 58 strijdt om rechtstreekse degradatie te ontlopen en probeert misschien zelfs wel het drijfzand van de nacompetitie te omzeilen.

De intentie van VEV’67 zijn van een heel ander kaliber want voor deze formatie geldt dat de drie punten broodnodig zijn in de race om het kampioenschap waarin het alle troeven volledig in eigen hand heeft. De wedstrijd op Oostindie werd met 5-0 makkelijk gewonnen, maar daar is het waar niemand over praat. Er wordt alleen nog maar gepraat over de vrouwelijke scheidsrechter die er die middag was en liet zien haar mannetje te staan. Deze dag waren de drie punten waar het om draaide maar toch werd er ook met een schuin oog naar een andere wedstrijd in deze klasse gekeken, te weten Zeerobben – Broekster Boys. Bij verlies van BB en zelf de winst pakken zou de stand er ineens nog beter uitzien voor de hoofdprijs. Maar voor het zover is moest er vandaag zelf natuurlijk ook gewonnen worden en daarvoor moet de focus iedere wedstrijd weer 100 procent zijn. April doet wat het wil en dat was deze dag niet anders want de temperaturen zijn wel eens hoger geweest rond deze tijd. Het veld lag er prima bij en na het losgooien van de spieren en nog een laatste peptalk mochten de volgende spelers de wei in om de “tres puntos” mee terug naar huis te nemen.

Klaas Kleiker ( GK ), Wessel van der Galien, Ton Baan, Robin Elderman, Joachim Wiegman, Koert Thalen, Jeffrey Visser, Enrico Wardenier, Rense Dijk, Marco Soeten, Gerhard van den Berg ( C ), Marwin van Wijk, Jacob Tjoelker, Rick Schuring, Hendrik Rozema, Age Wim van der Zee, Hans Pascal ( GK )

De wedstrijd:

Na de toss barstte de wedstrijd los en was het ’t Fean 58 dat prima in de wedstrijd zat. De eerste kans was er wel voor VEV’67 namens Ton Baan die een vrije bal van Enrico wardenier voor het inkoppen had. De centrale verdediger twijfelde echter tussen koppen of met de voet waardoor het geen van beide werd en de bal gemist werd. De thuisclub had na een kleine tien minuten een kans maar het schot ging voorlangs de veste van Klaas Kleiker. Hierna was het Gerhard van den Berg die de bal in zijn bezit kreeg en een voorzet gaf waar Rense Dijk en Jeffrey Visser allebei niet bij konden. Een verdediger van ’t Fean 58 wel die de bal bijna in eigen doel wist te schieten. ’t Fean had na een klein kwartier op 1-0 moeten komen want de spits van de gastheren kon alleen op Klaas afstormen en had een hoek voor het uitzoeken. De goalie van VEV’67 kwam echter op tijd zijn doel uit en met een sterke save hield hij de nul vast. In de rebound pakte hij de bal ook maar werd er te hard doorgegaan waardoor hij de bal moest lossen. Gelukkig werd Klaas beschermd door de referee en kreeg hij geheel terecht een vrije bal mee. Na deze kans was VEV’67 gevaarlijk. Op een mooie plek voor een linkspoot mochten de gasten een vrije bal nemen. Enrico die over een ijzersterk linkerbeen beschikt eiste de bal voor zich op en mikte secuur de bal naar de rechter bovenhoek. Boven de sierlijk zwevende doelman ketste de bal bovenop de deklat uiteen. Pech voor Enrico en VEV’67.

Na twintig minuten was het weer de beurt aan de thuisploeg die een grote kans kreeg maar ook deze werd verprutst door de bal naast te schieten. Na deze openingsfase, waarin VEV’67 niet goed speelde en een aantal grote kansen had weggegeven, kwam het beter in het spel en werden de taken steeds iets beter uitgevoerd. Dit leidde tot een grote kans voor Marco Soeten op aangeven van Koert Thalen die de bal achter de laatste linie legde. De middenvelder nam de bal goed mee maar verzuimde goed af te drukken waardoor de doelman kans had de bal, die binnen zijn bereik was, te keren. Na een half uur zou de 0-1 plotsklaps dan toch vallen. Koert had een prima individuele actie in huis waarbij hij de laatste verdediger nog net kon passeren en zich daardoor  vrij zette voor de keeper. De anders minder trefzekere Koert bleef nu ijzig kalm en schoof de bal beheerst onder de doelman door voor de bevrijdende 0-1. VEV’67 ging hierna beter spelen maar wist voor de rust het netje niet meer te vinden waardoor er met een 0-1 stand gerust werd. In de kleedkamer werden de koppen bij elkaar gestoken en wilden de spelers in de tweede helft snel de tweede treffer binnen schieten. In de tweede helft werd daad bij woord gevoegd.

Nadat ’t Fean 58 dreigend was in de beginfase van de tweede helft, viel de goal aan de andere kant. Een verre uittrap van Klaas werd verlengd door Marwin van Wijk die binnen de lijnen was gekomen voor Rense Dijk. De bal viel voor de voeten van Gerhard van den Berg die tussen drie spelers de bal mee kon nemen en beheerst met een gekrulde bal in de hoek de keeper het nakijken gaf. Deze opsteker leek een vervolg te krijgen want ’t Fean 58 leek de handdoek te hebben gegooid. Zeker nadat Jeffrey op aangeven van Gerhard de 0-3 tegen de touwen leek te schieten. De bal lag wel in het mandje maar de assistent scheidsrechter had buitenspel geconstateerd waadoor de goal geannuleerd werd. Toch zou de 0-3 vallen. Op rechts was het Gerhard die goed doorging en de bal panklaar legde voor Marco Soeten die van dichtbij koeltjes afrondde en de bal in het dak van het doel schoot. Na zijn goaltje werd Marco vervangen door Hendrik Rozema. Af en toe beet ’t Fean 58 nog van zich af en uit een van die kansen liet Klaas zien een prima keeper te zijn want opnieuw gooide hij zich in een één tegen één situatie voor de bal om zo opnieuw als winnaar uit de bus te komen. Ook bij een kopbal had hij een prima reflex in huis om de heilige nul op het scorebord te houden. Enrico die dicht bij succes was geweest werd vervangen door Jacob Tjoelker. De wedstrijd was gespeeld en VEV’67 was duidelijk de bovenliggende partij nu, mede doordat ’t Fean het wel geloofde en inzakte om de schade te beperken.

Koert leek zelfs de 0-4 nog binnen te schieten en de bal verdween ook wel in het doel maar had even daarvoor bij de voorzet de achterlijn al gepasseerd waardoor er slechts een doeltrap overbleef. Vlak voor het einde van de wedstrijd nog een memorabel moment. Een hoekschop van VEV’67 werd door een verdediger van ’t Fean 58 bijna in eigen doel gewerkt maar tot zijn geluk kwam de verdediger met de schrik vrij want de bal spatte op de lat het veld weer in. Hierna was het, de scheids deed het enige juiste door bijna geen tijd bij te tellen, gedaan met de wedstrijd en konden de spelers de kleedkamer opzoeken.

De nabeschouwing:

Na het laatste fluitsignaal was er een prima stemming in de kleedkamer want de drie punten waren binnen gesleept. Reikhalzend werd er uitgekeken naar de overige uitslagen waarbij Zeerobben BB had verslagen met 1-0. Voor VEV’67 was dit geen ongunstige uitslag. Zuidhorn had zijn partij nipt gewonnen waardoor het aansluiting houdt met VEV’67.  Op basis van de tweede helft was de zege zeker verdiend, maar in de eerste twintig minuten van de wedstrijd had VEV’67 een paar grote kansen weggegeven en had het zomaar achter de feiten aan kunnen lopen. Volgende week staat de wedstrijd tegen CVVO op het programma. In de strijd om de bovenste plek kunnen de spelers alle steun weer gebruiken. Met jullie luidkeelse aanmoedigingen moet het lukken de 3 punten op Oostindie te houden. Voor nu zeg ik maar weer de legendarische woorden,

U zij gegroet
Reus

Foto’s: Herald Veenstra/InfoLeek.nl

 

   
Back to top button