Sparta verslaat DTL met duidelijke cijfers

Zevenhuizen – Zaterdag speelde de Zoutman-formatie tegen DTL uit het Friese Hantum. DTL bezat voor de wedstrijd plek 3 en de Zevenhuisters plek 8. Maar toch hadden de Friezen maar 4 punten meer. Bij winst konden er goede zaken gedaan worden.

Om half 4 floot scheidsrechter Deli voor de start van de wedstrijd. Beide ploegen schoten uit de startblokken en al gauw stond er een 3-3 stand op het scorebord in Zevenhuizen. Tot 5-5 ging de score gelijk op, waarna Sparta beter grip kreeg op DTL. Gestaagd werd de voorsprong uitgebouwd. De roodhemden waren positief en pakten vele ballen. De kleedkamers werden opgezocht bij 11-8.

Coach Moric van der Lei prees zijn pupillen voor het gespeelde spel, maar riep hen op zich vooral niet te laten verleiden en geen onnodige fouten te maken. Dat de punten in Zevenhuizen bleven stond als een paal boven water.

Einduitslag
Na rust was het DTL dat met twee goals op rij toch weer kon aanhaken (11-10), maar daarna was het Sparta dat de klok sloeg. Met maar liefst 9(!) goals op rij gooide de Zevenhuister equipe de wedstrijd op slot en mochten de Friezen blij zijn dat het gat niet nog groter werd. DTL had van afstand het laatste woord en bepaalde einduitslag op 20-11.

Broodnodige punten voor Sparta, dat voor de overwinning naar plek 6 stijgt. Over twee weken, zaterdag 11 juni, staat de wedstrijd tegen It Fean/Boelenslaan op het programma. Deze wedstrijd start om 15:30 uur in Surhuisterveen. Bij winst kan handhaving in deze ontzettend spannende poule zomaar eens dichtbij komen. Alle support is dus van harte welkom!

   
Back to top button