Wedstrijd net tekort voor Rodenburg

LEEK – Zondag 27 november stond voor Rodenburg de thuiswedstrijd tegen Olympia op het programma. Een altijd lastige tegenstander die dit zaalseizoen haar eerste twee wedstrijden had gewonnen.

Iets later dan gepland startte de wedstrijd tussen Rodenburg en Olympia. Rodenburg pakte aan het begin van de wedstrijd direct het initiatief en kwam via 2-0 op een 4-1 voorsprong. Dat was het moment dat het bij Rodenburg wat moeizamer liep in de aanval en juist bij Olympia wat makkelijker. Met 6 doelpunten op rij, voornamelijk van afstand, nam Olympia een 4-7 voorsprong. Rodenburg wist zich te herpakken en kwam door 5 doelpunten en maar 1 tegendoelpunt op een 9-8 voorsprong. Helaas voor Rodenburg had toen Olympia weer een betere fase, hierdoor ging Rodenburg rusten met een 10-12 achterstand.

Door het golvende spel kon de wedstrijd nog beide kanten op gaan en leek in de rust zeker nog niet duidelijk wie deze middag met de winst van het veld zou stappen. Olympia kwam direct scherp uit de kleedkamer en nam een 10-14 voorsprong. Met doelpunten over en weer en van beide kanten wat minder spel kwam er een 14-19 tussenstand op het scorebord. Met nog enkele minuten te spelen leek de wedstrijd gespeeld. Ondanks dat probeerde Rodenburg nog één keer aan te zetten. Hierdoor kwam Rodenburg nog terug tot 19-20. Olympia speelde inmiddels de laatste minuten niet meer om te scoren en alleen om de tijd uit te spelen. Dit leverde ze dan ook uiteindelijk de overwinning op. Rodenburg kwam net tekort en had de wedstrijd net iets langer geduurd dan was de winst zeker mogelijk geweest.

Aansluitend verloor Rodenburg 2 van het geroutineerde SCO 4 met 20-28. Ondanks de cijfers speelde Rodenburg een prima wedstrijd.

Volgende week zal het 2e om 11.00 in Assen moeten aantreden tegen AVO 5, Rodenburg 1 zal het ’s middags opnemen tegen ZKC in Zuidwolde (14:30).