En nog een kampioenschap bij VEV’67

LEEK/RODEN – VEV’67 D3 moest dinsdagavond de inhaalwedstrijden spelen tegen Roden D4. Deze ploeg had afgelopen zaterdag verrassend gelijk gespeeld tegen Marum D3. Omdat VEV’67 D3 zelf met 5-1 had gewonnen van Nieuw Roden D1, gingen de Leeksters naar Roden toe met één punt voorsprong op Roden D4. Winst of een gelijkspel was voldoende voor het kampioenschap. Bij winst van Roden D4 waren zij kampioen.

Onder toeziend oog van heel veel toeschouwers floot de scheidsrechter, die uiteindelijk prima floot, voor de wedstrijd. De spanning was van de koppies van beide teams af te lezen. Na een paar minuten was de spanning er wel af en werd er door beide teams goed combinatievoetbal gespeeld. In de vijfde minuut was het raak. Jasper zette goed door op links en met een verdekt schot liet hij de keeper van Roden kansloos. Dat was een flinke opsteker, want iedereen wist nu dat Roden D4 twee keer moest scoren. Met Arthur in de verdediging wist VEV’67 echter dat er achterin weinig wordt weggeven. En als ze er een keer doorkomen is daar altijd nog Stijn, de keeper.

Goede moed

Op het middenveld werden er door Juup en Mathijs heel wat meters afgelegd en waren ze een ware stoorzender voor de middenvelders van Roden D4. Daarnaast staat ook Astrid altijd haar mannetje. En met Enver en Jesper en Wout in de verdediging voelde het publiek dat het voor VEV’67 bijna niet meer fout kon gaan.  De rust ging VEV’67 in met een 0-1 tussenstand. De spelers van Roden D4 kwamen na rust echter weer gesterkt vol goede moed het veld op. VEV’67 bleef echter goed spelen. Kilometervreter Koen was weer overal en nergens te vinden en ook Rick stond zijn mannetje. Roden kwam er niet meer aan te pas en VEV’67 D3 kwam nog een paar keer alleen voor de keeper te staan, maar Maikel en Jasper faalden in de afwerking. De keeper van Roden werd nog één keer gepasseerd, maar de lat stond een doelpunt in de weg. Voor de doellijn stuiterde de bal het veld weer in.

Vrije trap

Op de tribune werd er al een klein feestje gevierd bij de meegereisde supporters uit Leek, tot twee minuten voor tijd Marco op de rand van de doelgebied een speler van Roden onderuit haalde. Heel Roden schreeuwde om een penalty, maar het was er net buiten en daarom legde de scheidsrechter de bal buiten het doelgebied voor een directe vrije trap. Deze werd schitterend raak geschoten door Roden D4. Het zorgde voor hoop bij iedereen die Roden D4 een warm hart toedraagt en voor vertwijfeling op de gezichten bij VEV’67 D3. Gaat het alsnog fout?

Feliciteren

Met Twan als coach in het veld werd de 1-1 tóch over de streep getrokken en na het laatste fluitsignaal was het feest in het VEV’67-kamp. Bij Roden kwamen de emoties ook behoorlijk los en menig speler moest getroost worden door leiders, trainers, ouders, opa’s of oma’s. De champagne werd uiteindelijk ontkurkt en de schaal uitgereikt. Sportief kwamen de spelers en leiding van Roden D4 de spelers van VEV’67 D3 feliciteren. Beide teams kunnen terugkijken op een uitstekend seizoen, die in de allerlaatste wedstrijd werd beslist. Na afloop gingen de kampioenen met kleren en al onder de douche en nadat iedereen was gedoucht, ging de ploeg terug naar Sportpark Oostindie om het kampioenschap te vieren met patat en ranja.”