ChristenUnie wil toegankelijkere natuurgebieden

LEEK – De natuurgebieden in de provincie Groningen moeten beter toegankelijk worden voor recreatie. Dat vindt de ChristenUnie in Provinciale Staten van Groningen. In de provincie Groningen is slechts een deel van de 20.000 hectare natuurgebied toegankelijk voor recreatie. De ChristenUnie wil dat daar verandering in komt. Volgens de partij zijn er nog veel gebieden waar je niet kunt wandelen of fietsen die toegankelijk gemaakt kunnen worden zonder dat dat voor dieren overlast oplevert.

De ChristenUnie Statenfractie bracht deze week een bezoek aan de Lettelberter Petten bij het Leekstermeer. Dit open veengebied is goed toegankelijk dankzij een wandelroute door het gebied. In bestaande natuurgebieden en de natuurgebieden die nu worden aangelegd moet worden gekeken hoe die beter toegankelijk gemaakt kunnen worden, vindt de ChristenUnie.

‘In onze provincie hebben we prachtige natuurgebieden. Door deze gebieden toegankelijker te maken, kunnen meer mensen genieten van deze landschappen. Dat kan niet overal, maar wel op veel meer plaatsen dan nu het geval is. Als mensen zien hoe mooi de natuur in Groningen is, zullen ze nog beter begrijpen hoe belangrijk het is om dit in stand te houden,’ aldus ChristenUniefractievoorzitter Stieneke van der Graaf.

De ChristenUnie Statenfractie was afgelopen maandag te gast in de gemeente Leek. Naast de Lettelberter Petten heeft de partij ook een bezoek gebracht aan Hoekzema recycling en gesproken met de burgemeester en wethouders van Leek. De provinciale ChristenUnie bezoekt tweemaal per jaar een gemeente in de provincie.

   
Back to top button