Sparta verliest in Stiens van CSL

STIENS/ZEVENHUIZEN – Zaterdag 17 januari stond de uitwedstrijd tegen CSL op het programma voor de hoofdmacht van Sparta. In de eerdere ontmoeting dit seizoen in Leek ging CSL met de 2 punten ervandoor.

Na de knappe overwinning vorige week op Oerterp waren de Spartanen vastberaden om de goede lijn voort te zetten. Kort voor het begin van deze wedstrijd was bekend geworden dat ROG uit Groningen gewonnen had van koploper Sparta Zwolle waardoor CSL bij winst medekoploper zou zijn.

In het eerste kwartier van de wedstrijd ging het gelijk op. Aan beide kanten waren er veel mogelijkheden tot scoren alleen waren de doelpunten schaars. Halverwege de eerste helft stond er dan ook een 4-4 tussenstand op het scorebord. Daarna was het CSL die de korf 3 keer in een kort tijdsbestek kon vinden waardoor Sparta tegen een 7-4 achterstand aankeek. In het laatste deel van de eerste helft werd er aan beide kanten nog één keer gescoord waardoor de Gebr. Installatiebedrijf Brink formatie met een 8-5 achterstand de rust in ging.

Sparta kwam goed uit de kleedkamer en wist gelijk van afstand te scoren. Waar de doelpunten in de eerste helft schaars waren wisten beide ploegen in de tweede helft vaker de korf te vinden. Na tien minuten gespeeld te hebben in de tweede helft stond CSL met 12-8 voor. Het gaatje wat door CSL was gecreëerd werd niet meer gedicht waardoor CSL met 21-15 winnend het veld af stapte. Over de hele wedstrijd gezien geen slechte wedstrijd van de groep van Jan-Willem Venekamp wat perspectief biedt voor de komende wedstrijden.

Volgende week staat een belangrijke wedstrijd voor Sparta 1 op het programma, De Parabool uit Groningen komt op bezoek in Leek. Om aansluiting te houden met de nummer 6, die op dit moment voor De Parabool is, moet Sparta winnen. Volgende week een vol thuisprogramma in de Topsporthal te Leek met om 19:30 de wedstrijd tegen De Parabool 1. Kom langs en steun de Spartanen tijdens hun wedstrijden!