Wordt Kwiek te sterk voor OWK na hectische slotfase

OOSTWOLD – Nadat OWK vorige week sterk begonnen was aan het tweede deel van de competitie door een ruime overwinning te boeken op VKC, was het deze week Wordt Kwiek dat op bezoek kwam.

Wordt Kwiek bezet sinds vorige week de tweede plaats in de competitie en op basis van het uitduel in Jubbega, dat OWK maar ternauwernood wist te winnen, wisten wij dat we onze borst konden natmaken tegen een sterke en gemotiveerde tegenstander. Wordt Kwiek was tenslotte wel de tegenstander die het ons tot nu toe het meest lastig had gemaakt door te spelen met een grote inzet, een hoop strijd, en een aantal goede schutters die de korf van grote afstand met regelmaat weten te vinden.

Ook deze week bleek dit het geval. Waar OWK nog een 1-0 voorsprong wist te pakken was het Wordt Kwiek dat sterker bleek in de openingsfase. De ploeg liep in een paar minuten uit naar een 2-5 stand en OWK wist dat het aan de bak moest. Toch kon Wordt Kwiek doordrukken in de eerste helft en met een stand van 4-9 werd de grootste marge van deze wedstrijd halverwege de eerste helft bereikt.

Op dit moment kreeg OWK iets meer grip op de scherp schietende spelers van Wordt Kwiek en zienderogen werd de achterstand teruggebracht. Helemaal langszij kwamen de Oostwolders echter nog niet en met een 11-13 ruststand werd de kleedkamer opgezocht.

In de rust werd nog maar eens benadrukt wat de spelers al voelden. Het was een wedstrijd van behoorlijk niveau en er werd op een hoog tempo gespeeld door twee ploegen die gelijkwaardig waren vandaag. Toch zou het voor OWK goed moeten komen als de koppies de goede kant op bleven staan en we bleven doen waar we goed in waren.

Het begin van de tweede helft was dan ook voor OWK. Langzaam sloop de ploeg uit Oostwold dichterbij door goed en solide te blijven spelen. Waar Wordt Kwiek nog wel het eerste doelpunt van de tweede helft wist te noteren was het OWK dat een vuist maakte en de stand voor het eerst gelijk zette bij een 15-15. Het was duidelijk dat er een spannende slotfase zou volgen. Via 16-16, 17-17, 18-18 en 19-19 braken de laatste minuten aan. Minuten waarin de doelpunten als rijpe appelen zouden vallen, want in de laatste vier minuten van de wedstrijd werd er maar liefst 9 keer gescoord en ging de score op en neer. Dan weer stond WK voor, dan weer kwam OWK op voorsprong, maar het gat werd nooit groter dan een doelpunt.

Helaas was het uiteindelijk Wordt Kwiek dat minder met deze spanning kon omgaan en vooral verbaal werd er nogal wat richting OWK geslingerd, wat de slotfase van de wedstrijd onnodig onsportief maakte. Ook de scheidsrechter nam hierin helaas een aantal discutabele beslissingen, na tot een kwartier voor het einde toch een aardige pot gefloten te hebben. Zonde dat deze wedstrijd zo moest eindigen, want het was voor het aanwezige publiek denk ik een wedstrijd waar alles in zat. Spanning, goed spel, minder goed spel, strijd en passie door twee ploegen die niet voor elkaar onder deden.  Alle credits dan ook voor het getoonde spel van Wordt Kwiek, dat uiteindelijk in de slotfase de gelukkigste was en de wedstrijd naar zich toe wist te trekken met een eindstand van 23-24.

OWK wist van tevoren dat Wordt Kwiek een lastig te nemen horde was en dit bleek dus ook wel. De ploeg heeft getoond waarom het bovenin de competitie meedoet. Voor OWK rest niets anders dan het ophalen van de schouders, want hoewel het puntverlies natuurlijk zuur is staat de ploeg uit Oostwold nog altijd met een riante voorsprong van vier punten bovenaan in de tweede klasse en zijn er nog voldoende kansen om de ambities van het kampioenschap waar te maken.

Volgende week zal OWK de eerste stap hier naartoe willen zetten met de uitwedstrijd tegen Vitesse uit Beilen. Om 14:35 uur zal deze wedstrijd beginnen in Beilen, dus mochten er nog supporters zijn die eventjes een middagje vrij hebben… kom vooral langs. Want ook Vitesse is in het verleden een tegenstander gebleken die lastig te verslaan is, dus ook dit kan een leuke en spectaculaire wedstrijd worden.

Wij hopen jullie daar te zien, en zo niet… dan graag tot ziens bij de eerstvolgende wedstrijd in de Topsporthal een weekje later.