Univé Leekster Lente Loop 21 maart 2015

LEEK – De stichting loopsport Leek organiseert in samenwerking met Loopgroep Nienoord op zaterdag 21 maart voor de 28e keer de Univé Leekster Lente Loop. Om 13.00 uur start de eerste groep uit de categorie jeugd – jongens en meisjes tot en met 9 jaar – van de in totaal 2 jeugdcategorieen. Rond 14.00u starten de recreatielopers en de  wedstrijdatleten. Zij kunnen kiezen uit de afstanden 5 kilometer, 10 kilometer en 21.1 kilometer.

Ook dit jaar gaat de 21.1 kilometer rondom het Leekstermeer (via Midwolde, Lettelbert en Roderwolde). Tevens vindt dit jaar voor de tweede keer de Univé scholierenloop plaats. Alle basisschoolleerlingen van groep 1 t/m groep 8 kunnen hieraan deelnemen. Het is een trimloop waarbij je in een uur zoveel rondjes loopt als je maar wilt. Ouders, broers, zussen, meesters, juffen, enz. mogen de kinderen begeleiden. Dat kan gratis, of tegen betaling waardoor  ze ook een startnummer, stempelkaart en herinnering krijgen. Van elke betalende deelnemer aan deze loop gaat € 0,50 naar Kika (Stichting Kinderen Kankervrij). Zij kunnen zich inschrijven in de Tuinhal van Kasteel Nienoord tot 14.30 uur.

De start van deze loop is om 15.00 uur. De inschrijving van de overige lopen is ook in de Tuinhal van Kasteel Nienoord. De start en finish van alle wedstrijden is op de Bosweg in het centrum van Leek nabij Nienoord. Voor meer informatie over de loop, zie www.leeksterlenteloop.nl

   
Back to top button