Grote opkomst tijdens ‘Mijn Eerste Zomerfestival’ bij Kindercentrum De Jonge Wereld

Leek – Op vrijdag 7 juli organiseerde Kindercentrum De Jonge Wereld een festival, genaamd ‘Mijn Eerste Zomerfestival’. De Jonge Wereld biedt opvang aan bijna 500 kinderen in Leek en omstreken.

Het festival vond plaats in en rond Station Rodenburg. Tijdens het evenement werden diverse culturele activiteiten aangeboden. Het doel van het festival was om kinderen kennis te laten maken met verschillende vormen van muziek, theater en cultuur activiteiten.

Het programma was opgedeeld in leeftijdscategorieën. Van 13:00 tot 15:00 uur was er een programma voor kinderen van 2 tot 4 jaar en van 15:00 tot 19:00 uur was er een programma gericht op kinderen van 4 tot en met 10 jaar.

Foodkraam
De line-up bestond uit: NNO (Noord Nederlands Orkest), Jos Tipker (Entertainer), Mizzemos (interactief voorlezen), Mad Science (voorstelling gekke professor), dreumesdans. Buiten op het terrein stond een foodplein waar de kinderen vers fruit, fruit water en een broodje knakworst konden halen. Na 15.00 kwamen de poffertjeskraam en de ijskar.

Blijven slapen in tent
Een bijzonder aspect van het festival was dat kinderen vanaf groep 4 de mogelijkheid hadden om op het “festivalterrein” te blijven slapen in een tent. Voor deze groep begon het programma op vrijdagavond om 19:00 uur met een BBQ en eindigde op zaterdagochtend om 10:00 uur.

Grote opkomst
Het  was een onvergetelijke dag vol plezier en vermaak voor de jongste festivalgangers in Leek. Er was een grote opkomst van bijna 200 blije en enthousiaste kinderen en ouders. Het festival bood een unieke gelegenheid voor kinderen om te genieten van muziek, theater en andere culturele activiteiten. Bovendien stimuleert het evenement de creativiteit en het plezier van de kinderen!

   
Back to top button