Vooruitkijkspiegel: Vol en Wijds Westerkwartier op donderdagavond 1 februari

Westerkwartier – De gemeenteraad van onze gemeente vindt het belangrijk om te kijken naar onderwerpen die belangrijk zijn in de toekomst. Dat doet ze graag met inwoners. Daarom is de thema-avond Vooruitkijkspiegel in het leven geroepen.

De nieuwe Vooruitkijkspiegel staat gepland op donderdagavond 1 februari en heeft dit keer als thema ‘Vol en Wijds Westerkwartier’ De vraag die hierbij centraal staat is de bevolkingsontwikkeling in het Westerkwartier: loopt Westerkwartier op den duur vol of blijft het wijds?

Onderzoek
In de Vooruitkijkspiegel wordt onderzocht hoe er aan de openbare ruimte vorm kan worden gegeven met het oog op deze groei. We bekijken hoe het Westerkwartier kan omgaan met meer huizen en inwoners, en welke invloed dit heeft op de typische landschappen van het Westerkwartier. Tijdens deze bijeenkomst delen experts Prof. Dr. Marijn Molema, bijzonder hoogleraar Regionale Vitaliteit & Dynamiek, en Ingrid van de Vegte, strategisch adviseur en versneller, hun inzichten over dit onderwerp.

De Vooruitkijkspiegel vindt plaats op donderdag 1 februari van 19.30 uur tot 22.00 uur, in het gemeentehuis in Zuidhorn. Inwoners zijn van harte welkom om te luisteren en mee te praten. De bijeenkomst is ook live online mee te kijken via onze pagina over de Vooruitkijkspiegel.

   
Back to top button