Leekster Eagles onderuit tegen koploper White Stones

LEEK – Vanavond stond de topper tegen de koploper White Stones op het programma. Na een moeizame start met 2 nederlagen hadden de Eagles, onder de nieuwe leiding Brouwer/Hoogeveen, de weg naar boven weer gevonden. Bij winst was de aansluiting met de top weer daar.

In het eerste gedeelte van de 1e helft ontstond er direct een boeiend kijkspel. Beide ploegen gingen er vol voor en er werden van beide kanten diverse kansen en mogelijkheden gecreëerd maar een doelpunt bleef nog uit. De Eagles kwamen in de 10e minuut op voorsprong. Na een goede actie langs de lijn werd de voorzet in eigen doel gewerkt door een speler van White Stones.

De twee teams bleven zoveel mogelijk op de aanval te spelen maar ook beide verdedigingen stonden vrij goed opgesteld zodat er af en toe moeilijk doorkomen was. Leek probeerde natuurlijk de voorsprong vast te houden, maar met een grotere voorsprong de rust in gaan was ook niet onprettig. Leekster Eagles was in de 1e helft de bovenliggende partij, maar verzuimde de voorsprong verder uit te bouwen. Vlak voor rust werd het door een misser in de verdediging toch nog 1-1.

De 2e helft gaf een soortgelijk beeld van de eerste helft. Beide ploegen gaven alles en er ontstond een echt voetbalgevecht met veel strijd en emotie. Eerlijkheid gebied te zeggen dat White Stones in de beginfase wel de bovenliggende partij was en dat het voor Leek veel tegenhouden was om er dan in de counter snel uit te kunnen komen.

Toch was het helaas de tegenstander die door een arbitrale misser de 1-2 wist te maken. Met man en macht ging Leek op zoek naar de gelijkmaker. Gevochten werd er voor elke bal en er werd van alles geprobeerd maar White Stones stond haar mannetje en hield het achterin dicht. Toen uiteindelijk de 1-3 viel met nog 2 minuten voor tijd was het stokje geknakt. Leek probeerde nog wel met een vliegende keeper wat te forceren maar helaas had dat een tegengesteld effect en wist White Stones nog verder uit te lopen naar een 1-5 overwinning.

Uiteindelijk kwam White Stones op deze wijze aan een geflatteerde overwinning, terwijl een gelijkspel zeker verdiend zou zijn geweest. Aan strijd en inzet heeft het vanavond in ieder geval niet gelegen. Als dat zo blijft dan voorzie ik nog een mooi seizoen voor Leekster Eagles.