Rodenburg wint derby van Noordenveld

LEEK – Zaterdag 27 oktober om 15.30 uur stond de wedstrijd Rodenburg 1 – Noordenveld 1 op het programma. Dit is de tweede confrontatie tussen de streekgenoten in de ‘eerste helft’ van de competitie. De eerste wedstrijd werd nipt gewonnen door de ploeg uit Leek door een treffer in de laatste seconden van de wedstrijd.

Nu 7 weken later een nieuwe kans voor beide ploegen om te laten zien hoe zij onder leiding van een nieuwe coach zijn gegroeid in de eerste competitiehelft. Rodenburg zette het eerste punt op het scorebord. Waarna afwisselend werd gescoord tussen beide partijen. Het was daarna Rodenburg die de wedstrijd naar zich toe probeerde te trekken. Hierdoor werd er naar een 4-2 voorsprong gespeeld. Ondanks de vele kansen die bij Rodenburg gecreëerd werden, konden zij dit verschil in de score niet terug laten zien. Te veel kansen werden gemist waardoor Noordenveld bij kon blijven. Gedurende de eerste helft werd er om en om gescoord door de ploegen. Wat resulteerde in een 7-6 ruststand in het voordeel van de Leeksters.

Net als in de eerste helft was ook het begin van de tweede helft voor Rodenburg. Na de gelijkmaker (7 – 7), scoorde de thuisploeg 3 keer op rij. Wat voor het eerst deze wedstrijd het verschil in score naar drie en later met de 12 – 8 zelfs naar vier treffers bracht. Op het moment dat Rodenburg de wedstrijd definitief naar zich toe kon trekken, kwam Noordenveld terug. Eerst tot 12 – 10 en later zelfs tot 1 punt verschil. Om en om werd gescoord, waarbij het voordeel steeds bleef bij de ploeg uit Leek. De laatste minuten van de wedstrijd bleef Rodenburg afwisselend op 2 en 3 punten voorsprong staan. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven en toen de score van 16 – 14 naar 17 – 14 werd getild was het duidelijk dat Rodenburg de wedstrijd winnend af zou sluiten.

Terugkijkend op de wedstrijd een verdiende uitslag. Rodenburg had eerder in de wedstrijd met de vele gemiste kansen op een grotere marge moeten komen. Al met al wel een mooie winstpartij, in een mooie derby tegen de oranje tijgers.

Met het einde van deze wedstrijd zit de eerste helft van de veldcompetitie erop en gaan de ploegen zich voorbereiden op de zaalcompetitie.