Wethouders Leek doen vrijwilligerswerk tijdens NL Doet

LEEK – De wethouders van de gemeente Leek doen op zaterdag 12 maart mee aan NL doet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van ons land, georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens NL doet, steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties.

De wethouders Ben Plandsoen, Hans Morssink en Rien Honnef gaan op zaterdag 12 maart 2016 om 10.00 uur helpen met klussen op het terrein van Woonhaven Leek. Het gaat om het plaatsen van een nieuwe omheining voor het kippenhok en het maken van twee grote plantenbakken op wielen op de terrassen en twee kleinere plantenbakken bij de voordeur.

De Woonhaven biedt begeleid wonen voor dementerende ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Voorop staat het welbevinden van de cliënten, hun privacy en het realiseren van een huiselijke sfeer. Het biedt een thuis, een veilige en gezellige plek, waar ouderen 24 uur per dag professionele begeleiding krijgen.

NLdoet succesvol
Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart 2016 de manifestatie NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Dat doet het samen met duizenden organisaties in het land. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen tien jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

Vrijwilligers gezocht
Ook op andere plekken in Leek en in de dorpen Lettelbert, Oostwold, Enumatil en Zevenhuizen wordt op vrijdag 11 maart en zaterdag 12 maart geklust door vrijwilligers. Wilt u ook meehelpen? Kijk dan op www.nldoet.nl voor een overzicht van alle klussen.

   
Back to top button