Hoe een melding van zwerfdieren doorgeven aan de gemeente Leek?

LEEK – De gemeente heeft de wettelijke verplichting om zorg te dragen voor dode dieren en zwerfdieren. In de gemeente Leek kunt u een melding als volgt doorgeven.

Opvang zwerfdieren of gewonde dieren

Wanneer iemand een (gewonde) hond, kat of andere kleine (huis)dieren aantreft en niet weet wie de eigenaar is dan kunt u opnemen met de dierenambulance De Hooge Hoeve in Zuidhorn, telefonisch te bereiken via 06 27 61 67 62 ( www.dierenambulancezuidhorn.nl). Deze haalt het dier op en brengt het tijdelijk onder in het asiel. De dierenarts voert een onderzoek uit en er vinden medische handelingen plaats als dat nodig geacht wordt. Tegelijk onderzoekt de dierenambulance de aanwezigheid van een chip waarmee de eigenaar kan worden achterhaald.

Dode dieren

Als u een dood dier vindt dan kunt contact opnemen met de gemeente, telefoon (0594) 55 15 15. De gemeente bewaart dode dieren voor een korte periode. Wanneer het dier gechipt is en de eigenaar bekend is neemt de gemeente met hen contact op. De ervaring leert dat 100% van de honden gechipt zijn en 60% van de katten. Met ingang van 1 januari 2015 heeft de gemeente met de dierenambulance Zuidhorn de afspraak dat zij geen dode dieren meenemen.

   
Back to top button