‘Muziek op De Borg’; Concert door ensemble Pot, Laban en Baumgarten in kasteel Nienoord

Leek – In de concertreeks ‘Muziek op De Borg’ verzorgt het ensemble Pot, Laban en Baumgarten op zondag 29 oktober een concert van 14.30 – 16.30 uur in kasteel Nienoord Leek.

Het trio Pot,  Laban en Baumgarten speelt een swingende cross-over van volksmuziek en jazz. De muziek van het trio kenmerkt zich door prachtige melodieën en heerlijke ritmes, die heel vertrouwd voelen en tegelijk heel bijzonder zijn. Het ensemble bestaat uit:

Trekzakspeler
Peter Pot behoort tot de top van de Nederlandse trekzakspelers en verricht baanbrekend werk op zijn instrument de diatonische accordeon. Zoals Peter Pot erop speelt, is de trekzak een subtiel swingend instrument. De diatonische accordeon van Pot blijft trots op zijn moedertaal, het dialect van melancholie in een Italiaans stadje, van zuchten en klepperen, maar Peter kiest ook voor spannende, nieuwe avonturen die de grenzen van het instrument verleggen.

Bassist Philip Baumgarten
Philip Baumgarten kent u misschien als arrangeur/bassist van ‘De nieuwe jas van Ede’, een project dat de afgelopen jaren met veel succes de noordelijke theaters heeft aangedaan. Philips is een buitengewoon avontuurlijke bassist, die al jarenlang met trekzakspeler Peter Pot op muzikaal avontuur is en zorgt voor een jazzy klank.

Freek Laban
René van Astenrode, de vorige drummer  heeft de groep verlaten. Drums en percussie wordt voortaan verzorg door  een prachtige nieuwe drummer, namelijk Freek Laban. De muziek wordt kleiner, intiemer en subtieler, wat heel goed bij het ensemble past.

Samen vormt dit trio een innemende, swingende en melodieuze eenheid! Nadere informatie kunt u vinden op https://www.baumgarten.nl/pot-baumgarten-van-astenrode

Kaartverkoop en prijzen:

Aan de kassa: € 10,00 Voorverkoop Borg Nienoord €10,00.

Het programma Muziek op de Borg zijn concerten op het gebied van klassiek en jazz en vinden steeds plaatst op de laatste zondag van de maand van 14.30 – 16.30 uur in de balzaal van Borg Nienoord. Het aantal plaatsen is beperkt. Het is daarom aan te raden vroegtijdig kaarten te bestellen door kaarten enkele dagen voor het concert af te halen bij Borg Nienoord of per mail te reserveren via [email protected] of online via www.eventree.nl.

   
Back to top button