Korfballers Sparta winnen van Leeuwarden

LEEUWARDEN – Afgelopen zaterdag speelde de selectie van Sparta in en tegen Leeuwarden. In het eerste weekend dat er geen publiek bij de wedstrijden mocht, startte Sparta sterk en wist gauw een mooie voorsprong te pakken. Bij 4-8 werd er gerust.

Coach Moric van der Lei was duidelijk in de rust. Goede kansen pakken en zorgen dat de schoonheidsfoutjes eruit gingen. Sparta had geluk dat de thuisploeg het vizier niet op scherp had staan.

Na rust werd er om en om gescoord, maar behielden de Zevenhuisters het initiatief. Leeuwarden naderde een aantal keer op twee doelpunten, maar dichterbij kwamen ze niet. Toen het 13-15 was floot, de goed fluitende, scheidsrechter De Jong voor het einde van de wedstrijd.

Volgende week gaat de gehele selectie op bezoek bij WSS in Oude Pekela. Ook hier is geen publiek welkom, maar met een beetje geluk zullen de Pekelders een livestream verzorgen.