Wethouder Hielke Westra van duurzaamheid op bedrijfsbezoek bij Service direct in Leek vanwege bijzonder verwarmingssysteem

Leek – Nu zult u vast denken wat doet onze wethouder van duurzaamheid bij een zwembadbouwer in Leek, dit had namelijk een specifieke reden.

Service direct BV verwarmt hun pand via hun eigen showroom zwembad. Dit zwembad wordt verwarmt door een lucht-warmtepomp en het zwembad is de buffertank voor de voor vloerverwarming. In het pand, dat 3 jaar geleden is gebouwd door Rijkens Staalbouw uit Leek, kwam naar voren dat er geen gasaansluiting mocht komen in het nieuw te bouwen pand. Op een innovatieve manier wilde Service direct BV het pand gaan verwarmen, een concept wat nog niet eerder is toegepast in Nederland.

Wethouder Hielke Westra heeft een rondleiding gekregen door het bedrijfspand en heeft een aantal collega’s mogen ontmoeten. De zwembaden die service direct plaatst zijn zwembaden voor de toekomst, deze zwembaden zijn duurzaam en energiezuinig.

Service direct BV wil inspelen op de komende ontwikkelingen in de toekomst, zonnepanelen liggen nog niet op het pand maar dit zal in de komende jaren worden uitgevoerd. Door in gesprek te gaan met ondernemers kan de gemeente inspelen op een toekomstbestendig beleid voor de energie transitie. Meer informatie vind je hier; www.sdzwembaden.nl

   
Back to top button