vv TLC periodekampioen en koploper in 5C

BEETSTERZWAAG/LEEK – Na een weekend zonder voetbal moest vvTLC dit weekend afreizen naar Beetsterzwaag. Daar wachtte de, op voorhand, lastige uitwedstrijd tegen de Sweach. Speelronde 8 was ook de laatste wedstrijd van de 1e Periode en ook daar had TLC theoretisch een kans om 1e te worden. Terschelling en Oldeholtpade zouden dan moeten verliezen of gelijk spelen en TLC moest dan winnen dan was de periode titel een feit.

Wander moest 1 wijziging doorvoeren in het team dat onlangs vv Oosterstreek met een 8-0 nederlaag naar huis stuurde. Rienk Tuithof was geblesseerd en Wander Hielkema begon in de basis. Scheidsrechter van vanmiddag was dhr Bootsma.

Even na twee uur werd de wedstrijd in beweging gefloten en al snel werd duidelijk wat voor wedstrijd het zou worden. De Sweach liet TLC het spel maken en loerde zelf op een kansje. De Sweach ging met 10 man achter de bal spelen en TLC had moeite om openingen te vinden in de Beesterzwaagse muur. In de 1e helft was TLC vooral wat slordig in de passing waardoor het wat rommelig werd. TLC kreeg wel een paar kleine kansjes, maar was niet scherp in de afronding.

De Sweach stelde hier helemaal niets tegenover. De lange ballen waren telkens een prooi voor de wederom sterk opererende TLC verdediging. Na 45 gezapige minuten was de ruststand 0-0. Na de thee een fel startend TLC. De muur van Beesterzwaag begon hierdoor wat te wankelen en er kwamen een aantal mogelijkheden om de score te openen. Het feit dat de scherpte ontbrak aan TLC-zijde was de oorzaak dat de bal niet in het doel verdween.

In de 60e minuut maakten Roell Elders en Stefan van der Beek plaats voor Delano Dussel en Patrick Posillio. Frank Driessen verhuisde naar de spits. In de 70e minuut werd Wander Hielkema gewisseld voor Patrick Kolkema. De invallers vielen goed in en TLC werd steeds gevaarlijker voor het doel van de thuisploeg.
In de 78e minuut kreeg TLC loon na werken. Een vrije trap op ca. 20m van de goal werd door Stefan van Leeuwen fraai binnen geschoten. Waar iedereen een fraaie krul over de muur verwachtte werd een schuiver over de grond, onder de opspringende muur door, die tegen de touwen belandde, 0-1.

De Sweach bleef ook hierna de lange bal hanteren en daar kwam maar 1 kans uit. In een 2 tegen 1 situatie liet TLC verdediger Frank Spaan zien dat er vandaag bij TLC niets te halen viel.

De mooiste actie van vanmiddag kwam op naam van Edgar Sanroesdi. Met een heerlijke solo soleerde Edgar door de defensie van de thuisploeg. Edgar stelde Frank Driessen in staat zijn 8e competitie treffer te maken. Het applaus van het uit- en thuispubliek was dan ook zeer terecht. Scheidsrechter Bootsma vond het na 93 minuten mooi geweest en floot deze wedstrijd naar het archief. Eindstand 0-2.

Nu werd er gekeken naar de velden in Makkinga, Fochtelo en ook Oosterstreek. Makkinga – Terschelling werd 1-1, Fochtelo – Oldeholtpade eindigde in 2-2 en Oosterstreek stond met 1-3 achter. Met deze resultaten betekende dat de 1e periode werd gewonnen door TLC. Tevens veroverde TLC de koppositie in 5C. Een echte dubbelslag. In Beesterzwaag barstte een feestje los onder de Wander Balkema brigade. Dit betekent nog een leuk toetje aan het einde van de reguliere competitie mits er geen rechtstreekse promotie volgt.
De eerste prijs is binnen, maar Wander Balkema kennende wil hij meer. En weet u.. met deze jonge talentvolle ploeg is er zeker meer mogelijk.

Komende zondag komt BEW (Blauw En Wit) uit Vledder op bezoek. Een leuke mogelijkheid om deze talentvolle groep eens aan het werk te zien. Graag tot zondag 14:00uur.