Sparta wint thriller van De Parabool

LEEK/GRONINGEN – Afgelopen zaterdag stond, voor de Gebroeders Brink-formatie, de return tegen de Groninger studenten van De Parabool op het programma. De heenwedstrijd in Groningen werd, zeven speelrondes geleden, gewonnen met 16-20.

Sparta dat momenteel op de gevreesde één-na-laatste plaats, in de eerste klasse B, bivakkeert moet punten pakken om weer aansluiting te vinden bij de concurrentie.

In een goed gevulde sporthal kwamen de pupillen van Jan-Willem Venekamp goed uit de startblokken, al gauw stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord in de Topsporthal. De Groningers haakten aan door middel van een strafworp. Na een kwartier spelen stonden beide teams weer op gelijke hoogte. Maar goed aanvallend werk aan Sparta zijde zorgde ervoor dat de Zevenhuisters weer aan de goede kant van de score kwamen. Vlak voor rust kwam De Parabool weer op gelijke hoogte door twee schoten van afstand. Slotakkoord in de eerste helft was wederom voor Sparta (7-6).

Na de rust haakte De Parabool direct weer aan. Ook nu was het steeds Sparta dat de voorsprong pakte. Door goed uitverdedigend werk werden er veel ballen onderschept waaruit Sparta een aantal mooie kansen scoorde. In de tweede helft pakten de Groningers twee keer een kleine voorsprong op 8-9, 10-11 en  10-12. Maar Sparta had hier direct weer een antwoord op. Hard werkend kwamen de Zevenhuisters weer langszij. Met nog twee minuten op de klok had Sparta weer een gat van twee punten geslagen (16-14). Een bloedstollend einde, waarin De Parabool nog twee maal score, maar ook Sparta nog één keer de korf wist de vinden. Met een stand van 17-16 op het scorebord floot scheidsrechter Smits voor het einde van de wedstrijd.

Wederom een ware thriller waarbij Sparta weer de punten in eigen huis houdt. Door de overwinning op De Parabool krimpt het gat met de concurrentie. Volgende week reist het vlaggenschip af naar de Groninger wijk Beijum om het daar, om 16:40 uur, op te nemen tegen ROG 1. Mocht Sparta winnen van ROG, dan kan het, als De Parabool verliest, de Groninger studenten voorbij.