Laatste oefenwedstrijd van Donar in de regio wordt gespeeld in Leek

LEEK – Donar speelt de derde en laatste oefenwedstrijd in de regio in het Sportcentrum in Leek. Op zondag 10 september zal de oefenwedstrijd om 15.00 uur gaan beginnen.

De tegenstander is Den Helder Suns. Na een paar jaren van afwezigheid in de eredivisie gaat Den Helder in het komende seizoen meer meedoen in de DBL.  Onder leiding van coach Peter van Noord is Den Helder de negende ploeg voor het komende basketbaljaar.

Donar is zijn oefenreeks afgelopen zaterdag in Uithuizen gestart met een stevige 83-54 zege op Aris Leeuwarden. De basis Curry, Dorisseau, Slagter, Bruinsma en Koenis gingen fanatiek van start en lieten zien wat verdedigen is. Aris kwam er maar mondjesmaat door. Dat hield de selectie vol tot aan de rust, stand 45-23. In de tweede helft was er wat meer ruimte voor spektakel met name Stephen Domingo liet zien wat hij in huis heeft. Daarnaast toonde Evan Bruinsma dat hij een grote toegevoegde waarde voor het team kan zijn. Een echte teamspeler met zijn inzet, passing, techniek en rebound kracht wil een ieder deze speler wel in zijn team hebben.

De kaartverkoop start op 1 augustus bij het Sportcentrum in Leek en bij de Mitra Drankenspeciaalzaak in Leek. Online zijn de kaarten ook vanaf 1 augustus verkrijgbaar bij Van Plan.
In de voorverkoop kost een ticket € 7,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen tot 16 jaar. Aan de deur kosten  beide tickets € 2,50 meer.

Voorafgaande aan de wedstrijd verzorgt de basketbal vereniging Flying Red uit Roden/Leek van 12.00-14.00 uur diverse gratis randactiviteiten, zoals een clinic voor kinderen vanaf 6 jaar en een 3×3 ouder en kind toernooitje. In de periode tussen 14.00 uur en de aanvang van de wedstrijd is het nog mogelijk om kennis te maken met de fitness faciliteiten van het Sportcentrum.

Mocht je zondag verhinderd zijn en belangstelling hebben voor basketbal. Flying Red heeft diverse trainingsgroepen in Roden en Leek. Voor vragen: [email protected]

Woensdag 13 en vrijdag 15 september speelt Donar  oefenwedstrijden in België.

Dinsdag 19 september begint Donar aan de kwalificatiewedstrijd voor de Champions League tegen BC Vytautas Prienai-Birstonas uit Litouwen. De thuiswedstrijd wordt gespeeld in MartiniPlaza op 19 september. De return in Prienai wordt gespeeld op 21 september.

   
Back to top button