Baseball & Softball Club ‘Knights’ verslaat Northern Stars uit Leeuwarden

LEEK – Heren 1 van Baseball & Softball Club ‘Knights’ gaf de 4-3 openingsoverwinning dit weekend een prima vervolg. Thuis werd ruim gewonnen van Northern Stars uit Leeuwarden.

Northern Stars mocht beginnen aan slag en nam door twee honkslagen en drie keer vier wijd direct een 3-0 voorsprong.

Knights reageerde gelijk in de gelijkmakende slagbeurt en scoorde vier maal. De tweede slagbeurt van de friezen bracht drie slagmensen in het slagperk die allemaal uitgingen. Knights pakte door, sloeg zes honkslagen en was vooral geduldig aan slag en maakte gebruik van de matige controle van de drie pitchers deze inning.

Uiteindelijk werd 14 maal gescoord en was de wedstrijd al gespeeld. Northern stars kreeg uiteindelijk nog één punt over de thuisplaats in twee slagbeurten, terwijl Knights nog negen maal kon scoren. Eindstand: 27-4.

Peter ten Raa, Martijn van der Donk (2) en Jan Kloosterman (2) sloegen tweehonkslagen. Honkslagen waren er voor Jordi Oosterbeek, Jesper Martens, Jeroen Smid, Floris Meijer, Rutger Meijer en Lorenzo Oldersma waren allemaal goed voor een honkslag. Werpers waren Jesper Martens en Robby Popken.

Knights 1 speelt volgende week om 14.00 uur thuis tegen Caribe uit Groningen.

Foto’s: Idse van der Donk

Back to top button