Jumbo Waezenburglaan sluit binnenkort. Johan de Vries (VZ Westerkwartier) wil er graag een supermarkt behouden

Leek – VZ Westerkwartier raadslid Johan de Vries kreeg afgelopen week van meerdere mensen bezorgde vragen of het klopt dat de Jumbo aan de Waezenburglaan binnenkort gaat sluiten. De Vries heeft hier navraag naar gedaan en kreeg bevestigd dat deze supermarkt over een maand gaat sluiten.

Lange historie
Op deze plek zit al heel lang een supermarkt. Johan vertelt dat hij een getogen Leekster is en zich de opening van een Spar supermarkt door dhr. Wynia zo’n 50 jaar geleden nog wel herinnert. Later is het overgenomen door dhr. Weggelaar en werd het een C1000.  Na overname van de C1000 door de Jumbo werd het gerund door de Maripaan groep.

Maripaan Groep
Op hun website schrijven ze: “Ons verhaal begint in 2002, toen ondernemers Anrico Maat en Paul Papo hun eerste Jumbo-vestiging openden in Groningen: Jumbo Ciboga. Sindsdien is de Maripaan Groep uitgegroeid tot een veelzijdige organisatie, met achttien Jumbo-vestigingen, meerdere horecaconcepten en vastgoedobjecten en een eigen biermerk”.

Belangrijke winkel voor de leefbaarheid van een deel van Leek
Veel (oud)Leeksters hebben herinneringen aan het feit,  dat ze in hun jeugd in de supermarkt aan de Waezenburglaan hebben gewerkt. Al jaren heeft de winkel ook veel mensen kunnen voorzien in hun dagelijkse boodschappen. Deze winkel draagt dus een flink steentje bij aan de ervaren leefbaarheid van inwoners uit die hoek van Leek. Johan: “Ik heb zelf  in mijn jeugd aan de Waezenburglaan gewoond. Ik ben vaak bij deze winkel boodschappen wezen halen, en heb er zelfs als leverancier nog aan mogen leveren”.

Begrip maar ook zorgen over de leefbaarheid:
Het VZ raadslid geeft aan zeker wel begrip te hebben voor de keuze van de Maripaan groep om de kleinste van hun twee Leekster Jumbo winkels te sluiten.

Wel vindt hij, dat er op deze plek een andere supermarkt ervoor in de plaats moet komen. In die buurt wonen er meerdere oudere inwoners. Ook voor hun zou het verdwijnen van deze supermarkt een slechte zaak zijn.  Volgens Johan de Vries heeft de afgelopen 50 jaar wel bewezen dat op deze plek een supermarkt gewenst is.

Vraag aan Burgemeester en Wethouders : Nee heb je, maar ja kun je misschien krijgen
De Vries denkt dat er een mooie mogelijkheid is om er een Dirk van de Broek in te huisvesten. Ook ziet hij wel kansen voor een Poiesz. “Past mooi in het rijtje Tolbert en Zevenhuizen” geeft hij aan.

Hij ziet een rol weggelegd voor het college om in ieder geval te proberen op die plek een supermarkt open te houden. Daarom roept hij via vragen het college op om in ieder geval te proberen dit voor elkaar te krijgen. “Nee heb je, maar ja kun je misschien krijgen.”

   
Back to top button