Start werkzaamheden Tolberterstraat Leek 1 september

LEEK – Op maandag 1 september start de Antea group met de eerste fase van de  herinrichting van de Tolberterstraat in Leek. De afgelopen jaren is hard gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit van het centrumgebied van Leek.

Het centrum heeft een metamorfose ondergaan door een nieuwe inrichting met nieuwe bestrating, bijzondere elementen en veel groen. Daardoor is het nu gezellig winkelen is in het centrum. De Tolberterstraat krijgt dezelfde uitstraling en kwaliteit als de rest van het centrum.

De werkzaamheden bestaan uit:

  • het aanbrengen van nieuwe bestrating van dezelfde kwaliteit als de rest van het centrumgebied
  • de aansluiting van de Tolberterstraat op de Dam. Het idee is om hier betonnen zitelementen te plaatsen met een bijzondere vorm
  • het maken van een plein vóór de kerk, met bijzondere beplanting, verlichting en zitelementen
  • het maken van een entreeplein op de kop van de Tolberterstraat, bij dorpshuis De Til
  • het aanbrengen van een nieuwe groenstructuur in de vorm van (knot-)platanen

De werkzaamheden beginnen met het gedeelte tussen het plein voor de kerk en De Tip. Men werkt in gedeelten, waarbij steeds de helft van de straatbreedte wordt opgepakt. Op deze wijze blijven de winkels bereikbaar.

De verwachting is dat deze eerste fase begin oktober wordt afgerond. Daarna volgt het plein voor de kerk. Als laatste fase is het deel richting de Dam/ Bosweg aan de beurt. De planning is er op gericht dat werkzaamheden aan de bestrating worden vóór de Sinterklaasintocht op 22 november afgerond.

Het planten van de bomen is sterk afhankelijk van weersomstandigheden en zal op een later tijdstip plaatsvinden.

Infocentrum Piepke

Tijdens de werkzaamheden aan de Tolberterstraat is het Infocentrum aan Piepke 4 elke werkdagmorgen geopend van 9  tot 10 uur. U kunt daar terecht voor uitgebreide informatie over het project.

   
Back to top button