Tolberter fotograaf Jan van der Schans (60) breidt werkzaamheden uit

TOLBERT – De 60-jarige Tolberter, Jan van der Schans maakt al vele jaren vol passie verschillende fotoreportages en is hij regelmatig op stap met zijn camera. De fotografie klussen doet Jan naast zijn werk bij Novatec. Hier werkt Jan op de inpakafdeling en bij de receptie ontvangt hij de bezoekers en neemt hij de telefoon aan.

Jan kreeg interesse voor fotografie in het jaar 1982. “Van mijn oom mocht ik toen een fotocamera lenen, met rolletje, en legde vanaf toen al mijn activiteiten vast. Het rolletje leverde ik bij een plaatselijke fotograaf in en hij ging ze voor me afdrukken. Toen ik het resultaat zag sloeg de vonk over en had ik een nieuwe passie.”

Sinds afgelopen 22 november 2019 heeft Jan zich officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is hij nu gegroeid naar een volwaardig bedrijf. “Doordat ik deze stap gezet heb kan ik nu op een professionele manier zaken doen met mijn klanten. Recent ben ik 100 meter verderop verhuist naar de Thomas A. Verdeniusstraat in Tolbert en heb ik inmiddels op mijn bovenverdieping een studio ingericht zodat ik klanten kan ontvangen die voor portret- en/of groepsfoto’s komen. Ook maak ik deze foto’s op gewenste locatie.”

Voor Jan is geen opdracht te gek, zo maakt hij bedrijfsfoto’s, evenementen foto’s maar ook portretfotografie en groepsfoto’s vind hij leuk om te doen. “Één van mijn mooiste klussen die ik ooit mocht doen was fotografie in Schotland, van de steden tot in de natuur. Daarnaast is in 2017 een foto van narcissen van mij verschenen op een kalender van National Geographic, toen was ik echt wel trots.” Jan zijn meest recente klus was bij de HJC Manege in Tolbert waar hij een concours heeft vastgelegd, dit tot grote tevredenheid van de klant.

Al die kennis op gebied van fotografie doet Jan op tijdens de lessen van Fotoclub Westerkwartier in Niekerk. Hier gaan we om de week op pad en leren we elke les weer compleet nieuwe dingen.

Jan hoopt met deze uitbreiding nieuwe klanten te kunnen verwelkomen en hoopt in de toekomst zijn apparatuur en uitrusting te kunnen uitbreiden.

Meer informatie en recent gemaakte foto’s van Jan vind je op zijn website.

   
Back to top button