Korfbalclub Rodenburg wint openingswedstrijd

LEEK – Na een goede voorbereiding stond voor Rodenburg de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. DIO uit Oosterwolde kwam op bezoek met haar selectie. Nadat de foto’s met de nieuwe hoofdsponsor, Alan accountants – adviseurs, waren gemaakt kon Rodenburg starten aan de wedstrijd.

Rodenburg schoot uit de startblokken en wist in korte tijd een 4-1 voorsprong te pakken. Deze voorsprong werd verder uitgebouwd tot 8-2, maar toen kantelde de wedstrijd. Rodenburg maakte verdedigend veel persoonlijke fouten en DIO profiteerde daar optimaal van. Zo kon DIO terugkomen tot 9-7 en uiteindelijk zelfs gelijk maken tot 9-9. Hierdoor leek de wedstrijd weer helemaal open te liggen, maar aan het einde van de eerste helft zette Rodenburg nog even aan wat resulteerde in een 13-9 ruststand.

In de rust was duidelijk dat de wedstrijd nog lang niet gewonnen was. Persoonlijke fouten moesten eruit en er moest geduldig worden aangevallen. Dat was ook hoe de tweede helft werd gestart. Er waren veel mooie en lange aanvallen met diverse doelpunten. Af en toe scoorde DIO mee, maar in de tweede helft kwamen de gasten uit Oosterwolde niet dichterbij dan vier doelpunten. Uiteindelijk floot de goed leidende Van der Lei af bij een 23-17 stand. Een terechte overwinning waarmee Rodenburg de leiding pakt in de poule. Volgende week staat er een verre uitwedstrijd op het programma tegen Atalante in Apeldoorn.

Ook het tweede wist van de reserves van DIO te winnen. In een relatief makkelijke wedstrijd met veel doelpunten van Rodenburg 2 pakten zij als laatste ploeg de 2 punten, waarmee Rodenburg zondag al haar wedstrijden wist te winnen.