Streep door Speelweek Leek 2020, maar ‘Stichting Speelweek Leek Goes Online’

LEEK – Zoals elk jaar wordt er voor (basis)schoolkinderen uit groep 3 t/m 8 woonachtig in Leek en omstreken een Speelweek georganiseerd. Zodat deze kinderen tijdens de laatste week van hun vakantie actief plezier kunnen maken. Helaas kan er dit jaar geen Speelweek plaatsvinden doordat, door de maatregelen van de overheid en het RIVM, alle evenementen tot 1 september 2020 vervallen.

Voor dit jaar was/is de speelweek helemaal speciaal, omdat sinds september 2019 ‘Stichting Speelweek Leek’ is opgericht, en dit jaar zou het voor de stichting hun eerste Speelweek zijn. Waar de Speelweek normaliter uit bestaat is een ontspannen, leerzame en fantasievolle week volop sport, spel, (re)creatie en cultuur waarin hutten bouwen centraal staat.

Online
Met elkaar is er gebraindstormd om toch de (basis)schoolkinderen in de laatste week van de zomervakantie ‘het gevoel’ van de Speelweek mee te geven. Dit gaat plaatsvinden onder de naam ‘Stichting Speelweek Leek Goes Online’. Het thema voor dit jaar is ‘Tijdmachine’. Via verschillende mediakanalen zullen er in de week van 10 augustus t/m 14 augustus filmpjes van de vrijwilligers online komen. Er zal bijvoorbeeld elke dag om 10.00 uur een openingsdans of het toneelstuk te zien zijn. Ook zullen er online puzzels en prijsvragen te vinden zijn. Zoals elk jaar sluiten we de speelweek af met het kampvuur. Dit kan helaas niet met z’n allen op De Bult achter het gemeentehuis in Leek maar wel in onze eigen achtertuin!

Met elkaar kunnen we een fantastisch Online Speelweek beleven, ben jij er ook bij? Voor meer informatie ga naar www.speelweekleek.nl.

   
Back to top button