Gezellig en drukke avond bij Bourgondisch Leek

LEEK – Bourgondisch Leek dat zaterdagavond gehouden is op het plein midden in het centrum van Leek is mede door het stralende weer erg goed bezocht. Het gratis toegankelijke festijn is onderdeel van de LeekWeek en begon zaterdag om 16.30 uur.

Een groot gedeelte van De Dam is voor het culinaire evenement afgezet en omgetoverd tot een waar restaurant alwaar de bezoekers voor een geringe prijs de meest uiteenlopende gerechten konden kopen. Ook gratis proeverijen ontbraken niet bij de op meerdere plekken staande chalets/kramen van de deelnemers. Op een centraal punt kon men de benodigde munten, á € 2,00, voor de culinaire verrassingen aanschaffen.

Bourgondisch Leek had dit jaar een zevental gerenommeerde deelnemers, welke allen de heerlijkste en verrassend lekkerste gerecht(en)(tjes) uit hun bedrijf gaan presenteren.

Deelnemers

Deelnemende horecabedrijven waren dit jaar onder meer La Pasión Delicatessen (Leek), Eétcafé De Buren (Leek), Gasterij Inkies (Midwolde), Partycentrum en restaurant De Postwagen (Tolbert), Café-Restaurant Max Otter (Leek), Steakhouse en Pizzeria Mazzel (Leek) en Grand Café Borg Nienoord (Leek). Gedurende het culinaire festijn wordt de muzikale omlijsting gevormd door de liveband Bluesheat Bluesband. Vooraf aan het culinaire festijn is in het centrum van Leek een Streetparade, verzorgd door vier aansprekende muziek- en showkorpsen uit de regio.

De horecagelegenheden hebben de prijs voor het culinaire gerecht(en) bewust zo laag mogelijk gehouden om zoveel mogelijk de fijnproevers de kans te bieden om overal te proeven wat zij aan heerlijkheden in huis hebben. Er is rekening gehouden met wat kinderen ook graag lusten.

De aangename temperatuur zorgde er voor dat vele mensen nog lang bleven zitten en was het dus nog lang druk. De bluesband ‘Bluesheat’ zorgde voor het muzikale gedeelte. Volgend jaar hoopt de organisatie dat er nog meer bedrijven zich zullen aanmelden als deelnemer van het culinaire evenement.

Foto’s zijn gemaakt door Wil de Boer, in dit album staan nog meer foto’s.

   
Back to top button