3 tips om ook in de winter van je terras te kunnen genieten

INGEZONDEN ARTIKEL – Als het koud is dan zul je naar alle waarschijnlijkheid er niet snel voor kiezen om ook in de winter buiten te gaan zitten. Toch hoeft dit helemaal niet het geval te zijn. Het tuinseizoen hoeft namelijk niet alleen in de zomer en in de lente te zijn. Dit seizoen kun je namelijk ook prima uitstrekken tot de herfst en zelfs de winter. Met de drie tips die hieronder staan is dit zeker mogelijk!

Terrasverwarming
Om ook in de winter van je terras te kunnen genieten is het noodzakelijk om voor verwarming te zorgen. Anders wordt het natuurlijk wel koud. Hier kan terrasverwarming voor zorgen. Je hebt zulke verwarmers in meerdere uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor een exemplaar op elektrisch, maar je kunt je terras tevens verwarmen met gas. Toch zullen de meeste mensen kiezen voor elektrische terrasverwarming, waarbij je twee opties hebt: heldere en carbon stralers. In deze blog kun je meer lezen over terrasverwarming en hoe je dit zelf kunt aanleggen.

Winterbloeiers
Het is natuurlijk van belang dat je warm bent in de winter, maar het is tevens belangrijk dat de tuin en het terras er goed uit ziet. Je tuin moet natuurlijk ook als het koud is sprankelen zodat het je op kan fleuren. Hiervoor kun je winterbloeiers gebruiken. Dit zijn planten die bestand zijn tegen de vorst waardoor ze dus juist groeien in de winter. Je kunt dergelijke winterbloeiers prima in plantenbakken of bloempotten plaatsen op het terras. Dit zal er logischerwijs mooi uitzien.

Verlichting
In de winter is het vaak vroeg donker in de avond, terwijl je juist vaak ’s avonds buiten wilt zitten op het terras. Daarom is het van belang om te zorgen voor goede verlichting. Dit kun je doen door de tuin te decoreren met led verlichting zodat je de donkere periode een stuk draaglijker maakt. Op deze manier kun je goed zien waar je loopt zodat je niet struikelt, maar het zal tevens een prachtig effect geven in het donker. Bovendien zie je door de lampen ook de prachtige winterbloeiers.

   
Back to top button