Promotiedag kleindieren vereniging ’t Hollandertje bij Welkoop Leek; laat je konijn of cavia keuren

LEEK – Zaterdag 14 maart zijn leden van kleindieren vereniging ’t Hollandertje uit Leek present bij de Welkoop aan het Industriepark in Leek.

Ze zullen dan informatie en uitleg geven over het houden van dieren op een verantwoorde wijze. Aanwezig zullen zijn een aantal dieren van verschillende rassen om zo de verscheidenheid van de hobby te tonen. Zo zullen er van de kippen modern Engelse vechthoenders zijn maar ook Australorp krielen. Bij de konijnen kleine rassen zoals kleurdwergen maar ook grotere zoals de witte van hotot. Bij de cavia’s zullen ook verschillende kleuren en haarstructuren aanwezig zijn.

Iedereen mag zijn konijn of cavia meenemen voor een uitgebreide check en zullen de dieren gekeurd worden door een echte keurmeester. Desgewenst worden de nagels van de dieren gratis geknipt.

Centraal deze dag zal de knuffelhoek zijn waar kinderen en volwassenen kennis  kunnen maken met de dieren ook als u thuis zelf geen dieren heeft.

De Welkoop winkel vind u aan het Industriepark in Leek tijdelijk in het oude pand van autobedrijf Pompstra tijdens de verbouwing van het grootwinkelplein.

Archieffoto: Kleindieren vereniging

   
Back to top button