Facebookpagina ‘Vluchtelingen welkom in Leek’ opgericht

LEEK – Een groep inwoners uit de gemeente Leek heeft afgelopen dinsdag een besloten Facebookpagina gelanceerd waar mensen lid van kunnen worden als ze de vluchtelingen graag een warm hart toe dragen.

Inmiddels zijn er al zo’n tweehonderd leden die met elkaar dingen bespreken en hun verhalen delen met de andere leden. Ook zijn er asielzoekers lid die momenteel opgevangen zijn in de Topsporthal. Ook zij plaatsen updates op de pagina hoe het er aan toe gaat en wat ze zoal aan het doen zijn. Zo is er inmiddels een vrijwilliger gevonden die Nederlandse lessen gaat geven. Mensen proberen met elkaar ideeën te verzinnen om volgende week tijdens de herfstvakantie activiteiten te organiseren. Mocht je de asielzoekers ook graag een warm hart toe dragen, meldt je dan aan bij de Facebookpagina via deze link: Vluchtelingen welkom in Leek

Facebookpagina in Houten
Het grootste deel van de asielzoekers die nu in Leek opgevangen zijn komen van de crisisopvanglocatie in Houten, daar is tijdens de opvang ook een Facebookpagina gelanceerd waar men hun verhaal kwijt konden.

   
Back to top button