Mondhygiënepraktijk Trynke de Jong nieuw in Leek

Leek – Op maandag 5 dec. 2022 is mondhygiënist Trynke de Jong haar praktijk gestart. Zij is vrijgevestigd en onafhankelijk en kan daardoor met elke verwijzer samenwerken. Natuurlijk kan een patiënt ook zonder verwijzing met haar contact opnemen en terecht.

Preventie is belangrijk
Waarom wel regulier een afspraak bij de kapper, schoonheidsspecialiste, masseur, diëtiste en naar de sportschool…maar niet een aantal keer per jaar een gebitsreiniging? Dat is wat Trynke de Jong van mondhygiënepraktijk Trynke de Jong in Leek zich vaak afvraagt. Als ik met mensen in gesprek ben kijk ik altijd naar hun gebit en vaak denk ik dan; ” goh wat zou ik er een schoner maar vooral gezonder gebit van kunnen maken en dus mooier!”

Ze vertelt verder…
”Een perfecte mondverzorging is echt moeilijk! Bij elke patiënt of ze nu jong of oud zijn, met of zonder beugel, met of zonder ontstekingen… ik vind altijd wel tandsteen plaque of aanslag, ondanks hun eigen poets inspanningen. Als tandsteen en plaque te lang blijft zitten is het gevolg mogelijk een slechtere adem, bloedend, rood, gezwollen tandvlees en onnodig gelige tanden. Tandsteen en plaque nestelen zich boven je tandvlees maar het zit ook dikwijls verder onder het tandvlees wat gepaard kan gaan met bloeding en ontstekingen. Helaas is dit proces sluipend en pijnloos. Bij te laat ingrijpen zal het steunweefsel en bot rondom tanden en kiezen verloren gaan en tanden en kiezen losser gaan staan.”

Een geregeld gehoorde uitspraak is; “ach ik heb af en toe wat bloedend tandvlees maar verder geen last hoor.” Men beseft onvoldoende dat dit echt niet oké is, gezond tandvlees hoort niet te bloeden. Bovendien komen bacteriën daardoor sneller in jouw bloedbaan en elders in het lichaam terecht. Relaties met tandvleesproblemen en algemene gezondheid zijn al langer bekend, denk aan ziekten zoals diabetes, reuma, kanker en aandoeningen aan het hart en vaatstelsel.

Neem gezondheid serieus
Trynke adviseert het gebit en de gezondheid serieus te nemen. Men besteedt tegenwoordig veel tijd aan het uiterlijk. Een gezonde mond en lach hoort daar toch ook bij? Elke 4 maand het gebit laten verzorgen zou ook in dit plaatje thuishoren en is voor je gezondheid nog essentiëler. Men kan daarin zelf het initiatief nemen en een afspraak maken in plaats van te wachten tot u verwezen zal worden. U kunt die
stap naast de reguliere tandarts controles zelf zetten.

Wie is Trynke de Jong?
Trynke de Jong is geboren en getogen in Friesland/ Sneek en heeft haar HBO studie afgerond in de stad Groningen. Inmiddels is zij 20 jaar mondhygiëniste met ervaring in verschillende tandartspraktijken en een praktijk gespecialiseerd in ernstigere tandvleesproblematiek. Zij is nog steeds werkzaam als mondhygiëniste in de stad Groningen en sinds kort ook in Leek. Haar missie is meer gezonde monden. Ze pleit voor het tijdig checken van de conditie van het tandvlees en tandbederf al van jongs af aan.

Het inzetten op gebitsverzorging op jonge leeftijd ( al vanaf 2-4 jr.) levert alleen maar voordelen op. Jong geleerd is oud gedaan. Mondhygiëne adviezen op maat, jeugd met of zonder beugels standaard regelmatig laten reinigen zorgt voor een goede mondgezondheid op lange termijn. Bij ouderen geld hetzelfde, het ouder wordende gebit heeft meer zorg en aandacht nodig, het gebit wordt brosser, gevoeliger er kan sprake zijn van implantaten, bruggen en of kronen. Dit alles maakt extra mondverzorging en extra preventiemaatregelen met de hulp van een mondhygiëniste dan ook absoluut raadzaam.

Wie naast de reguliere tandartscontrole vroegtijdig het gebit regelmatig laat reinigen door een mondhygiëniste en de gegeven adviezen opvolgt kan plezier hebben van het gebit tot eind van leven. Je kan dan bij wijze op je 70e dezelfde gebitsuitstraling hebben als die je had toen je 30 jaar was.

Hoe gaat Trynke te werk
Trynke neemt de tijd en rust om de mond en het tandvlees goed te beoordelen en houdt rekening met uw wensen. Zij heeft zelf last van extreem gevoelige tanden en kan zich dus goed inleven in de patiënt en zijn gevoelens in de stoel. Dit begrip naar de patiënt toe geeft hen een vertrouwd gevoel en een gevoel van controle. Tijdens de behandelingen laat zij precies weten wat er stap voor stap gaat gebeuren en kan er altijd gepauzeerd worden tussendoor. Mensen die eenmaal bij haar komen voelen dat er extra aandacht en zorg aan hun gebit wordt besteed. Een tandarts controleert elk half jaar op defecten en gebitsproblemen en past hier een behandelplan op aan. Een tandarts en mondhygiëniste werken zo nauw samen om de beste versie van uw
gebit te creëren.

Kom gerust eens langs, Trynke zal uitleggen wat ze persoonlijk kan betekenen om uw gebit de beste versie van zichzelf te geven en te laten behouden.

Aanmelden?
Dit kan via de website of via telefoonnummer 06 25 050 296.

Bezoekadres
George Wilhelmlaan 16a
9351 GL Leek
[email protected]

   
Back to top button