Aan de slag in de Groningse natuur tijdens de Natuurwerkdag

Regio – Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november kunnen Groningers de handen uit de mouwen steken tijdens de Natuurwerkdag, het grootste vrijwilligersevenement in het groen.

Help mee op een van de ruim 30 mooie locaties in de provincie Groningen. Er is een groot aanbod aan klussen om uit te kiezen, zoals wilgen knotten, bomen en bollen planten, poelen schoonmaken, snoeien en insectenhotels bouwen. Alle klussen dragen bij aan landschapsbehoud- en herstel.

Doe mee
Wil je ook iets doen voor natuur en klimaat en samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan om zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Of heb je juist zin om nieuwe mensen te ontmoeten Dan kan je je aanmelden voor een klus in jou buurt.

Natuurklussen in gemeente Westerkwartier
In de gemeente Westerkwartier kunnen vrijwilligers op twee locaties helpen. Zo kan je wilgen knotten in Kuzemerkooi bij Oldekerk, of je kan helpen maaien met een éénasser in de Grootegastermolenpolder boven Grootegast.

Op www.natuurwerkdag.nl vind je alle groene klussen in de provincie en kun je je eenvoudig aanmelden. De meeste klussen vinden plaats op zaterdag 4 november. Vrijdag 3 november staat in het teken van de Natuurwerkdag junior. Op deze dag gaan basisscholen aan de slag in de natuur.

Startmoment op 4 november
Op zaterdag 4 november geeft gedeputeerde Henk Emmens het startschot van de Natuurwerkdag bij Activiteitencentrum Lauwersnest in Lauwersoog. Samen met de bestuurders van Staatsbosbeheer en Landschapsbeheer Groningen zaagt hij een doorgang open naar het huttenspeelbos, waarna de vrijwilligers aan de slag gaan met het opknappen van dit bos en de natuurspeelplaats.

Landschapsbeheer Groningen
De Natuurwerkdag is een landelijk evenement, in Groningen organiseert Landschapsbeheer Groningen deze buitenwerkdag. Landschapsbeheer Groningen stimuleert en ondersteunt groen vrijwilligerswerk door de hele provincie Groningen.

Uitnodiging
Landschapsbeheer Groningen nodigt je uit om bij het startschot van de Natuurwerkdag op zaterdag 4 november aanwezig te zijn bij het Activiteitencentrum Lauwersnest in Lauwersoog. Het startmoment zal zich plaatsvinden tussen 09.00 en 09.45. Ook op andere locaties ben je van harte welkom.

   
Back to top button