JTV Leek timmert aan de weg met turnen en freerunning

JOURE/LEEK – Afgelopen weekend werden weer goede resultaten behaald door de turnselectie van de Jongens Turnvereniging Leek (JTV Leek). In Joure vond zaterdag de eerste ronde plaats van de districtskampioenschappen voor de regio Noord.

In de jongste categorie (Benjamin, niveau 10) deed Jostein Smit voor het eerst mee met deze wedstrijden. Hoewel hij hier en daar een klein steekje liet vallen, turnde hij met veel plezier een goede wedstrijd. Op rek wist hij zelfs de hoogste score van alle deelnemers te behalen, waardoor hij uiteindelijk eindigde op een mooie 5e plaats.

In de volgende categorie (Jeugd, niveau 9) waren er 2 deelnemers namens JTV Leek: Wouter Doddema en Rick Fitzgerald. Ook hier werden weer zeer goede resultaten behaald: van de 20 deelnemers eindigde Wouter op de 4e plaats, en Rick behaalde zelfs een medaille met een mooie 3e plaats. De sportieve strijd tussen de beide heren was nog bijzonder spannend, met uiteindelijk maar 5 honderdste punt verschil over 6 onderdelen (brug, rek, ringen, vloer, sprong en voltige).

Tenslotte werd de rij gesloten door Mark van Beek (Junior I, niveau 9), al sinds enkele jaren een enthousiast lid van de vereniging. Na een prima wedstrijd eindigde hij op een 9e plaats.

Naast turnen biedt JTV Leek ook freerunning voor jongens. Deze tak van sport is enorm in opkomst en zorgt dan ook voor een flinke groei van de vereniging. Naast de trainingen op woensdagmiddag zijn de lessen daarom uitgebreid met een groep freerunning/tricking op maandagmiddag. Voor wie deze stoere sport ook een keer wil uitproberen is er de mogelijkheid om een proefles te volgen. Meer informatie hierover is te krijgen via [email protected]